blog

categorie:

Beweging

De 3 grootste redenen waarom krachttraining je leven een upgrade bezorgt

Wanneer ik krachttraining zeg, staan je haren dan meteen omhoog door de vervelende spierpijn die ermee gepaard gaat? Well, let me tell you something. Wat als ik je zeg dat die spierpijn het helemaal waard is? Ik geef je vandaag 3 redenen waarom krachttraining jouw leven een upgrade bezorgt. Wake up beauty, it’s time to beast!

Blog: krachttraining 3 redenen

1. Krachttraining verbetert jouw gezondheid

Krachttraining kan jouw gezondheid op verschillende manieren boosten. Eén daarvan is dat je er een sneller metabolisme van krijgt. Je bouwt meer spierweefsel op door aan krachttraining te doen. Doordat het spierweefsel actief is in je lichaam, zorgt het uren na je training nog steeds voor energieverbranding. En dat, dear reader, niet alleen terwijl je aan het sporten bent. Ook als je ligt te chillen op de bank! Can you imagine? Daarom wordt krachttraining ook aangeraden als je wilt afvallen.

Let’s talk about hormones! Want ook daarop heeft krachttraining een invloed. Helaas hebben veel mensen last van een disbalans in hun hormonen. Gelukkig kunnen we wat bijsturen met krachttraining, het stimuleert de hormonen waar velen een tekort aan hebben. Na je training maak je bijvoorbeeld meer testosteron en groeihormonen aan. Dit zorgt dan voor, surprise surprise, meer spiergroei. Ook gaat het een overschot aan cortisol en oestrogeen tegen.

Ook je hart- en bloedvaten worden positief beïnvloed door krachttraining, net zoals andere vormen van sport. Het verlaagt je bloeddruk en traint ook nog eens de conditie van je hart. Zo verkleint de kans op hart- en vaatziekten.

Het laatste pluspuntje dat ik je wil meegeven: Krachttraining verbetert je insulinegevoeligheid. Dat wil zeggen dat je cellen beter op het insuline hormoon reageren. Je hoeft er dan ook minder van aan te maken om evenveel glucose uit je bloed op te nemen.

2. Krachttraining boost jouw zelfvertrouwen en mentale toestand

A wise man once told me: “With confidence you have won before you started”. Preach! En jup, je leest het goed. Krachttraining kan je helpen jouw zelfvertrouwen op te krikken. Door je spieren aan het werk te zetten, word je sterker en boek je vooruitgang. Zo creëer je meer geloof in jezelf et voila! Je bent een stapje dichter bij zelfzekerheid.

Zelfzekerheid kan ook opgewekt worden doordat je een betere houding krijgt door krachttraining. Je gaat er dus letterlijk rechter van lopen en dat kan ook een enorme boost geven aan je confidence.

Jouw mentale gezondheid in het algemeen kan er ook aanzienlijk op vooruit gaan door het trainen van je spieren. Hoe komt dat dan? Endorfine does the trick. Tijdens het sporten maak je dit gelukshormoon aan en dat zorgt ervoor dat je mentale veerkracht een opzwieper krijgt. Hold up, daar stopt het niet bij! Naast endorfine heb je ook nog andere gelukshormonen zoals dopamine en serotonine die vrijkomen tijdens het sporten. Wil je graag meer te weten komen over hoe je meer serotonine aanmaakt? Let me be your guide en lees dan zeker wat ik je te vertellen heb in mijn blog over serotonine.

Als kers op de taart kan ik je meegeven dat je slaap ook positief wordt beïnvloed door krachttraining. Waarom? Omdat serotonine nodig is om melatonine, je slaaphormoon, aan te maken. Dus hoe meer serotonine er wordt aangemaakt, hoe meer melatonine kan worden geproduceerd. En het spreekt natuurlijk voor zich dat een goede nachtrust je mentale toestand ten goede komt want sleep is everything, baby. Tis da kik et u gezegd hem!

3. Krachttraining lijnt jouw lichaam af

Ik heb je nu voornamelijk getoond hoe krachttraining een positief effect heeft op je mentaal welzijn en jouw gezondheid in het algemeen. Maar even back to basics. Het doel is natuurlijk om meer spiermassa aan te maken en je spieren te versterken. Je wordt dus fysiek sterker, je spieren worden mooi afgelijnd en krijgen meer vorm. Die ronde billen en strakke buik worden gegarandeerd je besties. Met andere woorden: je voelt je misschien veel sexier.

Wat hebben we nu geleerd vandaag? Krachttraining is effectief veel meer dan die vervelende spierpijn. Je wordt er zelfs helemaal heppie de peppie van.

Nu heb ik je ongetwijfeld helemaal warm gemaakt om die spiertjes aan het werk te zetten. In mijn programma SHARP. help ik je daar graag mee verder. Je krijgt persoonlijke begeleiding in je voedings- en bewegingspatroon. Zalig, toch? Klik hier voor meer informatie.

pin it, baby!

drop it on fb!

e-mail away!

Mijn

beste tips

om je immuniteit te boosten

 5

.