blog

categorie:

Mindset

Wat jouw gekozen mandala allemaal over jou vertelt

mandala en temperament

Wanneer je in het Voedingstraject stapt, is één van de eerste opdrachten die je krijgt om een mandala in te kleuren. En waarom vraag ik dat? In het Voedingstraject gaan we veel dieper dan louter voeding, calorieën en kilo’s.

Eten is al lang niet meer een oplossing om je honger te stillen. We staan meer dan ooit verder van onszelf en van onze basisbehoefte om onze honger te stillen. Je eet als troost, als genotsmiddel, uit gezelligheid, als demping op je emoties, enz.

Daarom vind ik het ook zo belangrijk om jou te begrijpen. Jou écht te leren kennen. En beter dan je misschien zelf beseft. Naast onze gesprekken, jouw uitstraling, jouw gedrag en zelfs jouw stemgebruik en kledingkeuze, vertelt een mandala enórm veel.

Jouw mandala verklapt me jouw temperament. Een temperament is iets 100% persoonlijk en voor iedereen uniek. Een temperament is een verhouding van 4 natuurelementen: Vuur, Water, Lucht & Aarde. Want wij zijn nu eenmaal een stuk van de natuur. Beter gezegd wij zíjn de natuur. Geboren uit een zaad- en eicel, gegroeid door zuurstof, water, op de aarde en met warmte. We denken soms van niet. Of beter gezegd, ons ego denkt soms van niet. Maar wij maken deel uit van de natuur. Hoe je het ook draait of keert.

Elk temperament vraagt een ander voedingsadvies. Om een voorbeeld te geven, en lekker concreet te worden: als Vuur je primerend element is, heb je bv. steeds een doel nodig om ergens naartoe te werken, ben je vaak extravert in groep en word je gezien als een leidersfiguur. Je kan blijven gaan en je soms verliezen in je job of sport. Een burn-out komt bij jou niet voor, denk je. Ik kan je garanderen dat o.a. je lever dan enorm afziet. Dat vraagt aangepast voedingsadvies.

Dit maakt het écht ZO enorm boeiend. Want jij bent uniek. En jij verdient je eigen aanpak. En dat gaat veel verder dan een weegschaal. Veel véél verder.

pin it, baby!

drop it on fb!

e-mail away!

Mijn

beste tips

om je immuniteit te boosten

 5

.