blog

categorie:

Voeding

Smaakwater vs. Frisdrank: the battle of the boozes

Blog: smaakwaters

Frisdrank is niet goed voor ons, dat weten we. Maar moeten we dan echt de hele dag door overleven op dat saaie water? Niet als het op de voedingsindustrie aankomt, want zij kwamen met de perfecte oplossing: smaakwater. Watermeloen, passievrucht, rozen en kiwi; het kan allemaal. Maar is de leuze ‘gezond, maar lekker’ wel waar? Let’s find out!

Frisdranken zijn slecht

Ik heb het liever meteen achter de rug. Frisdranken zijn niet goed voor je. Af en toe eens eentje bij je wekelijkse frieten, moet zeker kunnen. Maar wanneer je er dagelijks meerdere binnenspeelt, komt dit je gezondheid niet ten goede.

Klaar voor een slap in the face? Want hier volgen een paar van de slechte gevolgen die het vaak drinken van frisdrank met zich meebrengt.

  • Verhoogde kans op diabetes
  • Verhoogd hongergevoel
  • Hoger risico op beroertes
  • Overgewicht
  • Verhoogde cholesterol (meer weten? Dan vind je hier meer info)

Smaakwater als alternatief?

Dan toch maar liever water met een smaakje, toch? Wel even opletten. De smaakwaters die je in de supermarkt vindt, zijn volgens de wet gelijk aan frisdranken omdat ze suikers mogen bevatten. De producenten ervan zijn natuurlijk slimmer dan dat en vervangen die suikers door aroma’s.

Die kunnen dan weer worden opgedeeld in een natuurlijke en een synthetische versie. De natuurlijke versie is onze vriend. De synthetische… not so much. En raad eens welke goedkoper is en daarom sneller gebruikt wordt door de producenten van ons beroemd smaakjeswater?

Goede alternatieven

Natuurlijk moeten we een afweging maken tussen het drinken van water met synthetische aroma’s of het drinken van frisdrank. Dan blijven de smaakwaters de winnaars.

Maar nog beter is het wanneer je zelf aan de slag gaat met met een paar liter water en je favoriete fruit of kruiden. Onthoud: hoe minder iets door machines is bewerkt, hoe gezonder!

Het kan al zo simpel zijn als een citroen in een fles water droppen en daar de hele dag van genieten.

Wil je regelmatig een voedings- of bewegingsgerelateerde tip in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en ik kom maandelijks even hallo zeggen.

pin it, baby!

drop it on fb!

e-mail away!

Mijn

beste tips

om je immuniteit te boosten

 5

.