blog

categorie:

Beweging

5 redenen waarom personal training een goed idee is

Herken jij dat ook? Vol goede moed een sportcentrum binnenstappen, je een direct een jaarabonnement aanschaffen, maar na 1 maand eigenlijk beseffen dat het niets voor jou is? Of dat je jezelf niet kan motiveren? Of dat je geen resultaat merkt? Of dat je het beu bent om altijd datzelfde te moéten doen? Of dat je wel wil starten met sporten, maar geen flauw idee hebt waar en hoe te beginnen?

Dan is personal training misschien wel iets voor jou. Ik geef je 5 redenen:

1. Train je wilskracht

Je kent dat wel. Na veel uitstellen, besloot je toch om te starten met sporten. Vol motivatie trek je richting een sportclub in je buurt en schrijf je je in. De eerste weken ga je meerdere keren per week. Maar dan ga je een keer niet en nog een keer en voor je het weet ga je niet meer.

En daar zit je dan vast aan je abonnement. Een personal trainer is jouw stok achter de deur. Je spreekt op voorhand vaste momenten af die in jouw agenda passen. Zowel jouw trainer als jijzelf gaat een commitment aan. Het vrijblijvende valt weg. Dus ook als je een keer geen zin hebt, ga je toch. En op die manier train je je wilskracht. Want ook dat is een spier.

2. Sport veilig

Een verkeerde beweging tijdens een oefening is zo aangeleerd. Verkeerd trainen kan lastige blessures veroorzaken. Een goede personal trainer let altijd op je houding en weet precies wat jouw lichaam allemaal aan kan. Zo train je op een veilige manier en zonder pijn.

3. The personal in personal trainer

Een goede personal trainer hecht evenveel belang aan zowel het ‘personal’ stuk als het ‘trainer stuk. Het is belangrijk om een goede klik te hebben met jouw trainer. Je zal merken dat je werkelijk een band opbouwt en dat jouw trainer ook jouw mentor is.

Een goede training kan alleen met een goede mindset. Goede personal trainers gaan dus vaak verder dan enkel een uurtje sporten met je. Ze worden je klankbord en tegelijk je spiegel. Een diepe connectie tussen coachee en coach zorgt voor resultaten waar je zelf verbaasd zal staan, fysiek én mentaal. Een goede personal trainer heeft als hoofddoel om jou goed in je vel te laten voelen.

4. Realistische doelstellingen

Iedereen wilt gewicht verliezen, een sixpack hebben en maatje 36 hebben voor de zomer. Maar dat is niet altijd even gemakkeiljk. Er bestaat geen magic pill! Soms heb je langer nodig om bepaalde doelstellingen te bereiken. Je coach is zich hiervan bewust en zal je erop duiden dat het een geleidelijk proces is en dat het vooral vanzelf komt. Met een persoonlijk actieplan kan jij je verwachtingen écht in realiteit verwezenlijken.

5. Ontdek je nieuwe grenzen

Je ziet het wel voor je. Je begint tijdens een oefening langzaam moe te worden en denkt: ‘Het is goed geweest’. Vergeet het maar dat je dit gedurende een sessie met je personal trainer kunt doen! Ongetwijfeld zal die je pushen en motiveren om net dat stapje extra te zetten. Juist door je te pushen om je grenzen op te zoeken bereik je een maximaal trainingsresultaat!

pin it, baby!

drop it on fb!

e-mail away!

Mijn

beste tips

om je immuniteit te boosten

 5

.