blog

categorie:

Voeding

Lees je lichaam: dit zegt jouw mond over je gezondheid

Lees je lichaam: dit zegt jouw mond over je gezondheid

Je mond is de eerste tool die voedingsstoffen voor jou laat werken. Het is dan ook niet vreemd dat problemen zich hier tonen, wanneer het misgaat. Ik gaf je eerder al aan welke tongproblemen een tekort of teveel aangeven. Vandaag is je mond aan de beurt. Leg je spiegel maar alvast klaar!

Blog: mond gezondheid

Je mond vanbuiten

Bij droge lippen lijd je vaak aan een vitamine B-tekort, krijg je te weinig essentiële vetzuren binnen of ligt het aan die goede, oude klassieker: dehydratatie. Geheimpje: Dan werkt die Labello ook niet meer, water drinken en voldoende gezonde vetten opnemen, is de boodschap!

Een koortsblaasje is niet meteen een indicator van het gevreesde Herpesvirus. Vaak gaat het om een Candida-infectie of een teveel aan arganine. Arganine vind je terug in erwtenpoeder en… chocolade. Jij: Nooooooooooo. Ik: Het is oké, zenne. Je moet best wat chocolade binnenspelen om hiervan de onaangename gevolgen te dragen.

Heb je ooit al gehoord van Forward Head Syndrome? Dat krijg je dus wanneer je mondademhaling het van je neusademhaling wint en je daardoor een onderbeet ontwikkelt. Je hoofd gaat naar voor staan en dat allemaal omdat je ademhaalt door je mond. Gek, he! Dit syndroom resulteert trouwens heel vaak in nek- en rugklachten. Check dus zeker af en toe je ademhaling.

Tip: Check daarvoor zeker mijn blog over waarom je ademhaling essentieel is voor je vertering.

Je mond vanbinnen

Maar niet enkel aan de buitenkant kan je met kwaaltjes zitten. Ook binnen in je mond gaat het soms moeizaam. Op die manier wil je lichaam je iets duidelijk maken. Wat? Analyse, coming up!

Wanneer je last hebt van gevoelig tandvlees, dan kan dit liggen aan een vitamine K2-tekort, een vitamine C-tekort of te weinig CoQ10. Tandplak is dan weer een indicator van te veel zuren in je lichaam. Opgepast, want deze extra laag op je tanden is een reservoir voor Candida en H.Pylori.

Meer en meer mensen hebben last van knarsetanden en dan vooral ’s nachts. Dat ligt dan mogelijks weer aan een tekort aan magnesium of GABA. Maar het kan ook zijn dat parasieten ’s nachts een feestje aan het bouwen zijn op je gebit.

Als je met schimmel in je huis of in je lichaam zit, kan oppervlakkige ademhaling een gevaarlijk gevolg zijn. Dit pak je best zo snel mogelijk aan! Zit je al even met een onverklaarbare hoest? Dan kunnen H. Pylori en Bartonella aan de oorzaak van dit ongemak liggen.

Mondjesmaat gezonder

De meeste ongemakken zijn meer dan dat. Ze zijn een waarschuwing van je lichaam dat zegt: “Seg, iets gaat hier niet goed”. Je moet deze waarschuwingen absoluut serieus nemen. Ze geven je namelijk de kans om de onderliggende oorzaken aan te pakken.

Kan je daarbij wat hulp gebruiken? Say no more!

In mijn online programma SHARP. neem ik het namelijk op mij om jou te voorzien van gepersonaliseerde bewegingstips en voedingsadvies. Met twee-wekelijkse groepscalls, experten die hun ervaring met je delen en actieve tips, zie en vooral voel jij in no time verschil!

Join Team SHARP. now! Klik hier voor alle info en schrijf je snel in.

pin it, baby!

drop it on fb!

e-mail away!

Mijn

beste tips

om je immuniteit te boosten

 5

.