categorie:
Thee: to zak or not to zak? That’s the question
Thee is gezond! Voila, dan hebben we dat al meteen gehad. Omdat we vandaag ook de verpakking belangrijk vinden, nam ik theezakjes onder de loep. Benieuwd naar wat ik gevonden heb? Stay tuned!
In ’t zak gezet?
In de meeste theezakjes zit plastiek. Dat wordt gebruikt om de zakjes te sluiten zodat er geen theerestjes in je mok te vinden zijn. Ook het milieu is daar niet heel blij mee. Maar gelukkig is het plastieken aandeel in de zakjes niet erg groot (fiew).
Het is misschien wat minder leuk om te horen dat er buiten de rozenbottel of munt ook wat plastiekdeeltjes in je thee kunnen drijven, maar laten we vooral stilstaan bij hoe we het beter kunnen doen. I’ve got you!
Alternatieven
Vraag je je nu af hoe je plastiekloos kan genieten van jouw favoriete thee? Blijf dan even hangen, want ik heb enkele tips voor je.
- Ga voor losse thee
Eigenlijk biedt dit alternatief alleen maar voordelen. Je kan je thee in bulk aankopen in grote zakken, zodat je nooit meer plots zonder komt te zitten (worst nightmare ever). En je kan ook nog eens zelf kiezen hoe sterk jouw kopje mag zijn omdat je controle hebt over de hoeveelheid theeblaadjes van jouw brouwsel.
2. Stap over op papieren zakjes
Zeker nu zijn papieren theezakjes geen overbodige luxe. Let op dat ze wel degelijk voor 100% van papier zijn gemaakt.
3. Gebruik een thee-ei
Dit is een metalen ei dat je kan vullen met jouw thee naar keuze. Fun fact: tegenwoordig vind je ze in alle vormen en kleuren. Een drijvende walrus? You got it! Een theemannetje? Yes, it’s a thing! Een dinosaurus? Geen enkel probleem!
Goed bezig!
Probeer zoals met alles wat je lichaam ingaat, bewust te kijken naar de ingrediënten van zowel de inhoud, als de verpakking.
Betekent dit dat je nooit meer een theetje bij oma mag drinken omdat zij de verkeerde theezakjes gebruikt? Nee, hoor! Elke kleine aanpassing is een stap in de goede richting, dus je bent keigoed bezig.
Is het veel nieuwe info om te verwerken? Neem gerust je tijd om het te laten zakken.