blog

categorie:

Voeding

Spilling the tea: Mijn persoonlijke top 5

Blog: Kruidenthee TOP 5

De herfst is er en dat betekent maar één ding. De tijd van sjaals, fleece dekentjes en grote mokken vol warme thee is aangebroken. Er zijn minder fijne dingen om je cozy avonden mee te vullen, denk ik. Laten we de confronterende boodschap dat kruidenthee niet echt een aparte theesoort is (zoals groene, zwarte of oolong thee), even links liggen en ons focussen op de spannendste top 5 van het jaar: die van de kruidenthee.

1. Kamillethee

Had ons oma gelijk toen ze ons aanraadde om een kamillethee te drinken voor het slapengaan? Volgens de wetenschap wel. Uit studies blijkt namelijk dat het slaaptekort en depressie kan verhelpen.

Maar dat is niet alles! Kamillethee blijkt ook antibacteriële, ontstekingsremmende en leverbeschermende effecten te hebben. Say whaaaat? Zelfs diabetespatiënten zouden gebaat zijn bij twee koppen kamillethee per dag aangezien het een aanzienlijke verbetering in de bloedsuiker-, insuline- en bloedlipidenwaardes kan betekenen.

2. Brandnetelthee

Brandnetelthee is niet enkel één van mijn persoonlijke favorieten (hoe lekker is dat!), maar het heeft ook een vochatfdrijvende werking. Het brengt ook soelaas wanneer je last hebt van vermoeidheid, menstruatiepijn of een misselijk gevoel.

Nog niet overtuigd? Allee, dan, ik gooi er nog een ontstekingsremmende functie bij.

3. Gemberthee

Gember heeft voorstanders en tegenstanders door zijn scherpe smaak. Maar als je even door de zure appel heen bijt, krijg je er een hele waaier aan voordelen van terug.

https://kirstenvercammen.be/kruidenthee-top-5/(opens in a new tab)

https://kirstenvercammen.be/kruidenthee-top-5/(opens in a new tab)

Gemberthee werkt ontstekingsremmend en het stimuleert het immuunsysteem, maar het staat het meest bekend om zijn werking tegen misselijkheid. Daarom wordt het ook vaak aangeraden tijdens je zwangerschap.

Ben je al even niet meer naar het toilet kunnen gaan? Gemberthee to the rescue!

4. Rozenbottelthee

Een ware klassieker; de rozenbottelthee gemaakt van de vrucht van de rozenstruik. Ook hier zien we weer ontstekingsremmende eigenschappen. Maar deze thee gaat net dat stapje verder door zelfs reuma- en arthroseklachten te verminderen.

Als klap op de vuurpijl, krijg je er ook een huidverbeterend effect bij door het drinken van deze lekkernij.

5. Pepermuntthee

Deze thee kon echt niet ontbreken in mijn top 5. Het is dan ook de meest gedronken kruidenthee ooit. Wanneer je last hebt van je spijsvertering, drink je best een pepermuntthee om een opgeblazen gevoel of winderigheid tegen te gaan. Zelfs mensen die lijden aan het prikkelbare darmsyndroom zijn gebaat bij het drinken ervan.

En het is ook nog eens tea-licous!

Voor meer tips kan je altijd terecht op mijn Instagram account @kirstenvercammen. Daar neem ik je niet alleen mee in mijn persoonlijke reis, maar kan je ook de succesverhalen van mijn klanten vinden. Zie ik je daar?

pin it, baby!

drop it on fb!

e-mail away!

Mijn

beste tips

om je immuniteit te boosten

 5

.