blog

categorie:

Voeding

Fluoride in jouw tandpasta is niet zo’n fris idee

Raadpleeg uw (tand)arts als uw kind fluoride in een andere vorm gebruikt.” Die waarschuwingstekst is sinds 2009 verplicht op fluoride houdende tandpasta’s die bedoeld zijn voor kinderen t/m 6 jaar. 

Hoe gezond kan het dan zijn en wie weet waar fluoride nog meer in wordt gestopt? Om je een idee te geven: hier een ‘lijstje’. Fluoride is schadelijk voor onze gezondheid. Zelfs een lage inname kan leiden tot fluorose; aantasting van ons gebit en onze botten. Maar dat niet alleen. Er zijn ondertussen meer dan 60.000 onderzoeken(!) die een relatie zien tussen het gebruik van fluoride enerzijds en stofwisselingsziektes, vruchtbaarheidsproblemen, slaapproblemen, problemen met het centraal zenuwstelsel, problemen met lever en blaas, hartproblemen, (borst)kanker, hoofdpijnen, maag- en darmstoornissen en CVS en algehele vermoeidheid anderzijds. Dat is toch gewoon gestoord?

Producenten van tandpasta, onze medische wereld en de media blijven nochtans beweren dat fluoride noodzakelijk zou zijn voor een goed gebit en het volkomen veilig is om te gebruiken. Maar fluoride is een zeer giftig industrieel afvalproduct. Het is afkomstig uit de aluminium, fosforzuur en fosfaat kunstmest industrie.

Doordat we dagelijks onze tanden poetsen met tandpasta met fluoride komt dit in ons oppervlaktewater. In België wordt op de meeste plaatsen oppervlaktewater gebruikt voor drinkwater. Fluoride is één van de moeilijkste bestanddelen om uit water te filteren. Als we dus al eens onze tandpasta’s vervangen, zijn we toch alweer een stapje dichter bij een schonere en toxine-vrije wereld? Right?

Om je op weg te zetten naar fluoride-vrije tandpasta’s, geef ik je een overzichtje van merken die dit in hun gamma hebben:

  • Dr. Hauschka
  • Paradontax
  • Urtekram
  • Australian Tea Tree
  • AloeDent

En vergeet niet te flossen hé!

pin it, baby!

drop it on fb!

e-mail away!

Mijn

beste tips

om je immuniteit te boosten

 5

.