blog

categorie:

Voeding

Chlorofyl, het groene stofje met magische krachten

Vandaag de dag is er een o-ver-load aan toxische stoffen. Niet alleen via voeding, maar ook door lucht- en watervervuiling, schoonmaak- en opmaakproducten, en zelfs stress en emoties. Op zich is ons lichaam en kan het ‘zijne plan wel trekken’. Maar zoals alles heeft ook ons lichaam een maximum capaciteit. En daar zitten we door de ontzettende toename van giftige stoffen en pathogenen al lang aan. Daarom kunnen we ons lichaam maar beter een handje helpen.

Hoe je dat onder andere kan doen? Eat your greens! Groene groenten hebben namelijk een stofje dat zorgt voor deze groene kleur. Dat stofje heet Chlorofyl en is één van die stofjes die ons ontgiftingssysteem stimuleert.

Je hebt misschien al eens gehoord van de ‘superfoods’ chlorella, spirulina, gerste- en tarwegras of een ander ‘groen’ poeder. Dat groen komt dus van het stofje chlorofyl.

Chlorofyl bindt zich aan verschillende gifstoffen, waaronder zware metalen als kwik, uranium, aluminium, koper, chroom, lood en cadmium, alcohol, pcb’s, enz…. Zo kunnen deze gifstoffen met je ontlasting afgevoerd zodat ze niet worden opgenomen in ons bloed. YAY!

+ Chlorofyl is een belangrijke booster van glutathion.

Gluta-watte?

Glutathion is een kei belangrijke anti-oxidant en ontgifter. Dus hoe meer chlorofyl we opnemen, hoe meer glutathion er wordt aangemaakt, hoe een betere ontgifting, minder vrije radicalen en een lever die zich meer met jouw gezondheid en jouw hormonen bezig kan houden! DOUBLE YAY!

Nu hoef je niet per se naar de winkel te rennen en chlorella gaan kopen. Ook via voeding kun je al heel wat chlorofyl eten! Spinazie, tuinkers, (groene) zeewieren, koriander, peterselie, waterkers, postelein, rucola, boerenkool, prei en andijvie zijn ook chlorofyl-kanjers. Over de hele linie geldt; hoe donkerder groen het blad, hoe meer chlorofyl. 

Zet dus een paar keer per week een portie groene groenten op het menu. En zoals altijd: varieer!

pin it, baby!

drop it on fb!

e-mail away!

Mijn

beste tips

om je immuniteit te boosten

 5

.