blog

categorie:

Mindset

Bachbloesems: Het ingewikkelde ontwikkelen

Bachbloesems, heb jij er al van gehoord? Traditionele medicatie zet sterk in op symptomatisch helen. Terwijl deze Bachremedies zich focussen op het diepere werk. Ze worden een beetje geprofileerd als geitenwollensokkenremedies, maar ik geloof in hun heilzame werking. En ze zijn 100% natuurlijk en onschadelijk. Alleen al daarvoor krijgen ze een dikke duim. Waarvoor nog? Dat leg ik je graag verder uit.

Bachbloesems als versterking

Elke emotie heeft een positieve en een negatieve pool. Bachbloesems kunnen erbij helpen om een bepaalde emotie terug in balans te brengen.

Tijd voor een voorbeeld. Laten we het even hebben over bezorgdheid. Wanneer deze in balans is, is het een mooie emotie. Wanneer je naar de uitersten van dit gevoel gaat krijg je overbezorgdheid of totale desinteresse. Opgelet; het ene gevoel is niet beter of slechter dan het andere. Zoals bij alles zijn extremen nooit de beste oplossing. Een mooie balans daarentegen, zorgt voor rust en een goed gevoel. En laat dat nu net ons doel zijn.

Waarvoor en wanneer gebruik je ze?

Er zijn in totaal 38 Bachremedies die je kunnen helpen bij het in balans houden van je emoties. Want precies daarom draait het. Het is niet de bedoeling om van het ene uiterste in het andere gegooid te worden, maar een mooie balans te vinden.

Elk van die 38 Bachbloesems werkt in op een specifieke gemoedstoestand. Wanneer je met combinaties werkt, kan je een probleem in zijn totaliteit aanpakken.

Hieraan gaat wel wat extra werk vooraf. Vaak gaat het namelijk om patronen die er bij jou ingeslopen zijn. Een strategie die jij onbewust hebt opgebouwd, gebaseerd op jouw omgeving. Dan is het een kwestie van deze open te leggen en te bekijken hoe ze gebalanceerd kunnen worden.

Vaak zit hier een rode draad in. Denk jij wel eens: “Waarom gebeurt me dit steeds opnieuw en bots ik vaak op dezelfde dingen?”

It’s not you, it’s just life. Met Bachbloesems kan je deze patronen doorbreken en op een volledig natuurlijke en veilige manier uitkijken naar een evenwichtig emotioneel welzijn. Sounds like a plan?

Aan de slag met Bachbloesems

Dan gaan we meteen aan de slag, he!

Denk even aan een eik, je weet wel, die sterke boom. Het karakter van een eik kan reflecteren in dat van jou: Je blijft krachtig staan in weer en wind. Tot op een bepaald moment dat de grote zware eik omvalt, en jij dus ook.

In de Bachbloesems vinden we dus vooral karakter terug en weinig inhoudsstoffen. Dat is ook nodig aangezien we niet symptomatisch te werk gaan, maar de emotionele onbalans bij de roots aanpakken.

Bachremedies kunnen zelfs bij dieren toegepast worden. Daar werken ze nog sneller. Net als bij kleine kinderen, aangezien zij (nog) geen strategieën hebben opgebouwd in het leven. Die puurheid, die willen wij als volwassenen ook terug. Bachbloesems to the rescue!

Voor een accuut gebruik kan je de remedie meteen nemen totdat je je terug in evenwicht voelt en helder kan nadenken.

Iets dat chronisch in je systeem zit, heeft nood aan een kuur van minstens 6 weken, om dan indien nodig over te schakelen naar een andere remedie. Het is vaak een kluwen en je moet die ontwarren. Het kan dus wel een hele reis zijn waaraan je begint. Maar het leuke eraan is dat je er nooit iets fout mee kan doen.

The only way is up!

Wist je dat, wanneer het nodig is, ik ook Bachbloesems gebruik tijdens mijn coachings? Stuur me gerust een berichtje als je hierover meer wil weten.

pin it, baby!

drop it on fb!

e-mail away!

Mijn

beste tips

om je immuniteit te boosten

 5

.